Speel verstoppertje met collega’s in Word

4 juli 2014 | Door redactie

Zeker in een lijvig document is niet alle informatie voor iedereen even relevant. In Word is het mogelijk om bepaalde stukken tekst te verbergen. Collega’s die de verborgen tekst willen of mogen lezen, kunnen de onzichtbare gedeeltes dan met een paar klikken van de muis tevoorschijn toveren.

Ziet u het niet zitten dat iedereen die uw Word-document opent meteen alle tekst kan lezen, dan kunt u bepaalde gedeeltes onzichtbaar maken. Met de functie Verborgen tekst, kunt u alinea’s of passages ogenschijnlijk laten verdwijnen. Ook als u het document afdrukt, is de verborgen tekst alleen maar te zien als u specifiek aangeeft dat u die ook wilt printen. Iets om wel rekening mee te houden, is dat het verbergen van tekst in Word geen vorm van beveiliging is. Iedereen die weet hoe het werkt, kan het onzichtbare stuk tevoorschijn halen.

Tekst verbergen en weer weergeven

Als u in Word een passage wilt verbergen, selecteer dan de tekst waar het om gaat en klik op de rechtermuisknop. Kies in het menu voor ‘Lettertype’. In het venster dat verschijnt, zet u een vinkje bij ‘Verborgen tekst’. Het kan ook met sneltoetsen: Ctrl + Shift + H. Om het verborgen gedeelte weer zichtbaar te maken, gaat u (in Word 2010) naar tabblad ‘Bestand’ en kiest u ‘Opties’. Vervolgens klikt u op ‘Weergave’ en zet u een vinkje bij ‘Verborgen tekens’.