Spellingcontrole niet overal automatisch

22 mei 2015 | Door redactie

Natuurlijk maakt u geen enkel Word-document zonder de spellingcontrole. Al haalt hij niet alle fouten eruit, u voorkomt er in ieder geval de grootste missers mee. Jammer dat hij niet standaard is ingeschakeld in alle programma’s van het Office-pakket. dan moet u er zelf aan denken hem uit te voeren.

Als u aan het werk bent in Word loopt de spellingcontrole mee met alles wat u typt. U krijgt direct te zien of een woord volgens de spellingcontrole fout is zodat u het ook meteen kunt corrigeren. Maar ook in spreadsheets zoals Excel gebruikt u tekst en ook daarin mag natuurlijk geen taal- of typefout staan. Helaas staat in dit programma niet automatisch de spellingcontrole ingeschakeld.

Spellingcontrole achteraf laten uitvoeren

Dat kunt u alleen oplossen door de spelling achteraf te laten uitvoeren voordat u het document als 'definitief' opslaat. Het is namelijk niet mogelijk om tijdens het typen de spelling al te laten controleren. Het beste kunt u dus naderhand even de spellingcontrole laten uitvoeren. Dat doet u door bij het tabblad Controleren te kiezen voor Spelling. Accepteer de voorgestelde wijzigingen of voeg nieuwe woorden toe aan de woordenlijst. Ook in Acces en Project kunt u geen spelling controleren terwijl u typt. Ook handig om te weten: de grammaticacontrole is alleen in Outlook en Word beschikbaar.