Speurtocht naar downloads in Internet Explorer

11 februari 2015 | Door redactie

Als u tijdens uw internetreis een bestand downloadt en iets te snel op ‘OK’ klikt, is het zoeken geblazen. Uw download is dan namelijk op de standaardlocatie opgeslagen, en als u niet weet welke map dat is, moet u gaan zoeken. Gelukkig is het niet al te moeilijk om te achterhalen waar het bestand zich bevindt.

Bij het klikken op een download in Internet Explorer verschijnt onderaan een werkbalkje met de vraag wat u met het bestand wilt doen. Maar als u niet oplet, drukt u te snel op ‘Enter’ en moet u vervolgens op zoek naar het gedownloade bestand. U heeft namelijk niet aangegeven op welke locatie u het bestand had willen opslaan. Dat had u in de werkbalk moeten doen via de optie 'Opslaan als'. Gelukkig kunt u via de downloadgeschiedenis nog eenvoudig naar het bestand toe.

Zoeken en verplaatsen download voorkomen

U opent de downloadgeschiedenis door in het menu van uw browser te kiezen voor ‘Extra’ en ‘Downloads weergeven’, of de sneltoetscombinatie [Ctrl]+[J] te gebruiken. U krijgt nu de bestanden te zien die u heeft gedownload. Hier kunt u het gewenste bestand meteen openen en alsnog op een andere locatie bewaren. Om dit zoeken en verplaatsen te voorkomen, kunt u voortaan beter direct in de browser met de rechtermuisknop op de downloadlink in de webpagina klikken, en daar in het snelmenu kiezen voor ‘Doel opslaan als’. Dat kunt u ook doen met een pdf die u niet in uw browser wilt zien, maar meteen wilt bewaren.