Speurtocht naar downloads in Internet Explorer

Als u tijdens uw internetreis een bestand downloadt en iets te snel op ‘OK’ klikt, is het zoeken geblazen. Uw download is dan namelijk op de standaardlocatie opgeslagen, en als u niet weet welke map dat is, moet u gaan zoeken. Gelukkig is het niet al te moeilijk om te achterhalen waar het bestand zich bevindt.

11 februari 2015 | Door redactie

Bij het klikken op een download in Internet Explorer verschijnt onderaan een werkbalkje met de vraag wat u met het bestand wilt doen. Maar als u niet oplet, drukt u te snel op ‘Enter’ en moet u vervolgens op zoek naar het gedownloade bestand. U heeft namelijk niet aangegeven op welke locatie u het bestand had willen opslaan. Dat had u in de werkbalk moeten doen via de optie 'Opslaan als'. Gelukkig kunt u via de downloadgeschiedenis nog eenvoudig naar het bestand toe.

Zoeken en verplaatsen download voorkomen

U opent de downloadgeschiedenis door in het menu van uw browser te kiezen voor ‘Extra’ en ‘Downloads weergeven’, of de sneltoetscombinatie [Ctrl]+[J] te gebruiken. U krijgt nu de bestanden te zien die u heeft gedownload. Hier kunt u het gewenste bestand meteen openen en alsnog op een andere locatie bewaren. Om dit zoeken en verplaatsen te voorkomen, kunt u voortaan beter direct in de browser met de rechtermuisknop op de downloadlink in de webpagina klikken, en daar in het snelmenu kiezen voor ‘Doel opslaan als’. Dat kunt u ook doen met een pdf die u niet in uw browser wilt zien, maar meteen wilt bewaren.