Stroom verdwijnt in hongerige maag Chrome

21 juni 2016 | Door redactie

Nog een groot deel van de dag te gaan en weinig batterij over? Surf dan niet met browser Chrome; volgens Microsoft kan door het gebruik van deze browser de batterij van de laptop twee tot drie uur eerder leeg zijn dan bij de browsers Firefox, Edge en Opera.

Natuurlijk heeft Microsoft een belang bij deze test. De populariteit van nieuwe browser Edge – de standaard sinds Windows 10 – laat immers nog flink te wensen over. Maar de bevindingen liegen er toch niet om. Bij een van de testonderdelen werd op een identieke Microsoft-laptop streaming video opgestart. Hiervoor werden de meest recente versies van de browsers Edge, Chrome, Opera en Firefox gebruikt. De score van Edge was 7:22:07, met Opera was 6:18:33 uur video te kijken, Firefox bracht 5:09:30 op de klokken en hekkensluiter Chrome leverde 4:19:50 kijktijd. The Wall Street Journal (WSJ) deed dezelfde test met een Dell-laptop en Chrome versus Edge. Hieruit kwamen min of meer dezelfde bevindingen.

Daarnaast testte WSJ op een Apple-laptop met Chrome versus Safari, en ook hier bleek Chrome minstens een uur korter met een batterijlading te doen. Voor degene die erg aan Chrome gehecht is, kan het werken om twee browsers te installeren. Een zuinige voor als de batterij bijna op is, en Chrome in andere situaties.