Teksten in WhatsApp nu ook vet en cursief

1 april 2016 | Door redactie

Messengerdienst WhatsApp heeft nieuwe foefjes toegevoegd aan zijn app. Voortaan kunt u de teksten die u in WhatsApp typt ook vetgedrukt, cursief en doorgestreept weergeven. Het kan de leesbaarheid van de boodschappen die u via WhatsApp stuurt vergroten.

Leesbare teksten schrijven (tool) is al moeilijk genoeg. Het helpt daarom als chatprogramma’s u extra mogelijkheden geven om uw boodschap te verduidelijken. Bij WhatsApp kunt u uw teksten nu ook vet (officieel: Bold) en cursief (officieel: Italic) weergeven. U maakt tekst vet door voor en na het tekstgedeelte dat dik moet asteriskjes (*) te plaatsen. Zodra u vervolgens op Stuur drukt, zal de tekst zowel in uw scherm als in dat van de ontvanger vetgedrukt verschijnen. Voor cursieve teksten omsluit u het gewenste tekstgedeelte met underscores (_).

Ook doorstrepen in WhatsApp met leestekens

U kunt teksten in WhatsApp ook horizontaal doorstrepen, alsof u met correctievloeistof uw eigen teksten corrigeert. Deze opmaak wordt vaak humoristisch gebruikt omdat de lezer kan zien wat de oorspronkelijke tekst was. Een tekst doorgestreept weergeven in WhatsApp doet u door de betreffende tekst te flankeren door tildes (~).