Tips voor de beginnende iPhone-gebruiker

23 januari 2014 | Door redactie

Heeft u een voor het eerst een iPhone, dan moet u zien uit te vogelen hoe het apparaat werkt. Alle geheimen van de iPhone zult u waarschijnlijk nooit ontrafelen. Zelfs na jaren met het toestel te hebben gebeld, kunt u nog nieuwe dingen ontdekken. Om u alvast een eindje op weg te helpen hier alvast enkele tips.

Als u gewend bent aan Android, kan het even duren voordat u goed overweg kunt met de iPhone. U heeft dan even niets aan alle Android-handigheidjes die u door de jaren heen heeft ontdekt. Gelukkig zijn er ook genoeg handigheidjes op de iPhone te vinden. Zo is het nuttig om te weten dat u het scherm niet hoeft te ontgrendelen om meldingen van apps te bekijken. Sleep de melding naar rechts en de betreffende app wordt meteen geopend.

Niet eindeloos scrollen

En zo zijn er nog meer slimme trucs verstopt in iOS. Om er maar een paar te noemen:

  • Typen op een touchscreen is niet ideaal. Om het typen iets makkelijker te maken, kunt u de ‘123’-knop aanraken en het juiste cijfer kiezen als u een getal wilt invoeren. Dat is handiger dan wisselen tussen het letter- en cijfertoetsenbord.
  • Als u geen zin heeft om eindeloos omhoog te scrollen, kunt u naar de bovenkant van de pagina springen door bovenin te tikken in de balk waar u de tijd kunt zien. Dat is erg handig op een website of in een e-mail.
  • Als u de iPhone wilt doorzoeken, gaat u naar het beginscherm en veegt u naar beneden. Er verschijnt dan een zoekbalk.