Twee documenten in één scherm? Het kan!

28 mei 2014 | Door redactie

Soms wilt u twee Word-documenten met elkaar vergelijken. Nu kunt u ze allebei openen en de hele tijd wisselen tussen de twee bestanden, maar dat is omslachtig en onnodig. In Word kunt u namelijk twee documenten naast elkaar openen. En als bonus kunt u zelfs synchroon scrollen.

Als uw collega wijzigingen heeft aangebracht in uw document, is het handig om de twee versies even naast elkaar te houden. In Word is er een makkelijke manier om twee documenten te vergelijken, zonder dat u de hele tijd met de muis moet klikken om van venster te wisselen. U kunt namelijk twee documenten naast elkaar laten weergeven.

Synchroon door document scrollen

Werkt u met Word 2007 of een nieuwere versie, dan opent u beide documenten en gaat u naar het tabblad ‘Beeld’. Hier klikt u ‘Naast elkaar weergeven’ aan. U zult zien dat de twee geopende documenten in één scherm worden weergegeven. Een handigheidje dat het vergelijken van teksten makkelijker maakt is synchroon scrollen; als u scrollt, schuiven beide documenten gelijktijdig naar beneden of naar boven.