Twitter blijkt een talenknobbel te hebben

23 januari 2015 | Door redactie

Taal is niet langer een barrière op Twitter. De vertaalfunctie van Bing is namelijk geïntegreerd op Twitter.com, TweetDeck en in de officiële app. Als u voortaan een interessante tweet in een vreemde taal ziet, kunt u die direct laten vertalen door de vertaalfunctie.

Er is een vertaalfunctie toegevoegd aan Twitter. Die is beschikbaar in de browserversie, TweetDeck en de apps voor iOS en Android. Er was eerder al een vertaalfunctie beschikbaar, maar daar is Twitter snel weer mee gestopt. Dit keer is de vertaaldienst van Bing ingezet om tweets te vertalen. Zodra u een bericht tegenkomt dat in een andere taal is geschreven, verschijnt er een icoontje van een wereldbol of een knop met drie bolletjes ­– afhankelijk van het medium dat u gebruikt.

Vertalen tweets uitschakelen

Als u op het icoontje of de knop klikt, verschijnt de vertaling van de tweet. Het originele bericht blijft ook zichtbaar. U kunt de vertaalfunctie eventueel uitschakelen door naar de instellingen van Twitter te gaan en het vinkje weg te halen bij 'Tweetvertalingen weergeven'.