Twitter introduceert bewaarfunctie voor tweets

1 maart 2018 | Door redactie

De ene tweet is de andere niet. Om interessante tweets voortaan te kunnen bewaren en teruglezen, heeft Twitter dan ook een officiële bewaarfunctie gelanceerd. De Twitter-gemeenschap zat er met smart op te wachten.

Toegegeven, het is natuurlijk al langer mogelijk om bepaalde tweets terug te lezen. Zo sturen veel twitteraars interessante tweets per e-mail door naar een ander medium; bijzonder omslachtig. Anderen bewaren hun tweets door op het hartje onder het bericht te klikken. Hier kleven echter twee nadelen aan. Zo kan het ‘liken’ van een tweet als instemming met de boodschap gezien worden, terwijl dit helemaal niet het geval hoeft te zijn (tool). Denk maar aan een controversiële quote; die wilt u misschien delen of analyseren, en niet automatisch met een vorm van goedkeuring belonen! Daarnaast zijn de likes openbaar. Andere twitteraars kunnen dus zien welke berichten een hartje hebben gekregen, en ook dat is niet altijd wenselijk.

Later reageren en niet meer eindeloos scrollen

De Twitter-community liet dan ook weten een officiële bewaarfunctie voor tweets te missen. Met een bewaarplank voor favoriete en interessante tweets hoeven gebruikers namelijk niet door een eindeloze stroom links, video’s en gif’jes te scrollen. Een andere belangrijke reden: het opslaan van tweets en replies maakt het mogelijk om pas op een later tijdstip te reageren. Twitter (tools) heeft nu geluisterd en de bewaarfunctie uitgerold.

‘Tweet toevoegen aan bladwijzers’

Om een tweet op te slaan, selecteert u onderaan het bericht het ‘Deel’-icoon (bakje met pijl omhoog) en vervolgens ‘Tweet toevoegen aan bladwijzers’. U vindt het digitale voorraadkastje terug door in uw profielmenu het Bladwijzers-pictogram te kiezen. Opgeslagen tweets zijn – in tegenstelling tot likes – alleen door de gebruiker zelf te zien. Daarnaast is het mogelijk om opgeslagen tweets op een later moment weer te verwijderen. De functie is wereldwijd beschikbaar voor iOS en Android, Twitter Lite en op mobile.twitter.com.