Twitter komt met eigen gif-knop

24 februari 2016 | Door redactie

Voortaan kunt u nog makkelijker foto’s toevoegen aan uw tweet of direct message in Twitter. Het sociale netwerk is namelijk begonnen met de introductie van een eigen gif-knop voor de Android-app. Die geeft toegang tot een grote voorraad gif’s om uw berichten mee op te leuken.

Twitter is begonnen met het uitrollen van een eigen gif-knop. Dat moet het voor gebruikers van het sociale netwerk makkelijker maken om gif-bestanden aan berichten en direct messages (DM) toe te voegen. Vooralsnog is deze mogelijkheid voorbehouden aan gebruikers van de Twitter-app voor Android. Met de gif-knop krijgt u toegang tot een gif-bibliotheek met een grote voorraad gif-afbeeldingen waarin u kunt zoeken. Voor de inhoud van de gif-bibliotheek werkt Twitter samen met externe gif-websites die content leveren.

Zoekopdracht in twitter voor gif’s

Als u de knop gebruikt, naast de knoppen voor het toevoegen van foto’s en polls, krijgt u een zoekbalk te zien waarin u een zoekopdracht kunt typen. Dat kan de titel van een foto zijn, de naam van een persoon, of een voorwerp, of u kunt zoeken in categorieën. Twitter gaat de knop gefaseerd uitrollen en dat gebeurt in de komende weken. Het bedrijf heeft nog niet bekend gemaakt hoe u straks over de knop kunt beschikken. Het is dus verstandig om in ieder geval de app steeds te actualiseren als er een update is.