U kunt meer uit de Outlook-agenda halen

22 mei 2014 | Door redactie

De agenda is een goed gebruikt onderdeel van Outlook. De standaardhandelingen zoals een afspraak inplannen en een vergaderverzoek sturen, daar draait u uw hand niet voor om. Maar bent u op zoek naar tijdbesparende trucs, die het werken met de agenda makkelijker maken, lees dan snel verder.

Er wordt wel eens geroepen dat tijd geld is. In minder tijd, meer werk verrichten in Outlook zou dan ook welkom zijn. Dat kan! Bijvoorbeeld door de agenda slimmer te gebruiken. Zo kunt u aan de linkerkant van uw scherm met de muis op ‘Agenda’ gaan staan en op de rechtermuisknop klikken. Kiest u nu voor ‘In nieuw venster openen’, dan opent de agenda in een apart scherm. Dat is erg handig als u met twee schermen werkt. U kunt dan de agenda naar uw tweede scherm slepen en op het ene scherm uw e-mail doorspitten, terwijl u op het andere scherm direct vergaderverzoeken verstuurt.

Alleen in de agenda zoeken

Een ander handigheidje in de agenda van Outlook is het zoekvenster bovenin aan de rechterkant. Daarmee zoekt u alleen binnen de agenda en bijvoorbeeld niet in uw inbox. En als u snel wilt navigeren naar een bepaalde datum, klikt u op de rechtermuisknop en kiest u voor ‘Ga naar datum’.