U kunt nu alles wissen wat Google over u weet!

12 augustus 2015 | Door redactie

Het is sinds kort mogelijk om alles te wissen wat Google heeft opgeslagen over u als gebruiker. Van zoekopdrachten tot zoekresultaten en van adressen tot aangeklikte afbeeldingen. En dat zijn nou net die zaken die u niet via uw browsergeschiedenis kunt wissen.

Het is niet alleen mogelijk om al uw zoekopdrachtgegevens te wissen, maar u kunt ze ook downloaden en inzien. Daarna kunt u alsnog beslissen om de hele mik te verwijderen. Wilt u eerst weten wat Google over u weet, ga dan als volgt te werk:

  • Stap 1: ga naar Web- en appactiviteit in Google, log in en klik rechtsboven op ‘Menu openen’ (icoontje met drie bolletjes).
  • Stap 2: Klik op ‘Zoekopdrachten downloaden’ en vervolgens op ‘ARCHIEF MAKEN’ (let op: Google waarschuwt om dit niet op openbare pc’s te doen).
  • Stap 3: Google stuurt u een e-mail met daarin een link naar het overzicht van uw zoekgeschiedenis.

Stappenplan om al uw zoekopdrachten via Google te wissen

Klaar om alles te wissen wat Google over u heeft opgeslagen? Volg dan de volgende stappen:

  • Stap 1: ga naar  Web- en appactiviteit in Google, log in en klik rechtsboven op ‘Menu openen’ (icoontje met drie bolletjes).
  • Stap 2: Klik op ‘Opties verwijderen’.
  • Stap 3: Geef aan of u alle gegevens van vandaag, gisteren, de afgelopen vier weken of alles (onbeperkt) wilt verwijderen. Klik op ‘Verwijderen’.

Redenen om  zoekopdrachten en –resultaten niet te wissen

Google noemt een paar redenen waarom het verstandig is om niet (al) uw gegevens te wissen. Zo is Google ­– naar eigen zeggen – beter in staat om goede en snelle zoekresultaten te leveren bij uw zoekopdracht op basis van uw zoekgeschiedenis. Daarnaast is een goede werking van producten als Google Maps en Google Now gebaseerd op dit soort gegevens. Het wissen ervan zou een goede werking tegengaan.