U kunt uw telefoon selectief doorschakelen

7 juli 2010 | Door redactie

Vorige maand kon u al lezen dat u - als u een poosje afwezig bent - alle gesprekken die binnenkomen op uw mobiele telefoon van de zaak kunt doorschakelen naar uw vervanger of het algemene nummer van de organisatie. Er zijn echter meer mogelijkheden voor doorschakelingen.

In het bericht 'Schakel liever uw 06 door bij vakantie' stond dat u met *21 alle inkomende gesprekken meteen doorschakelt naar één door u gekozen nummer. Maar wat als u de telefoon eigenlijk best zelf wilt opnemen als u toevallig toch niets beters te doen heeft? Of als die ene zakenpartner u wél moet kunnen bereiken? Nou, dat kan. Soms.

Vertraagd doorschakelen

U kunt ook ook *61* gebruiken, gevolgd door het nummer waarnaar u wilt doorschakelen en #. Dit is de optie vertraagd doorschakelen, elke binnenkomende oproep wordt dan na ongeveer vijf maal rinkelen doorgeschakeld naar het door u opgegeven nummer. U heeft dan eerst zelf nog de mogelijkheid om de telefoon op te nemen.

Gespreksbeheer

Het zou handig zijn als u uw gsm zou kunnen doorschakelen maar dat bepaalde nummers u wel konden bereiken. Als u uw mobiel via *21 of *61 doorschakelt, kunnen verreweg de meeste providers niet enkele telefoonnummers uitzonderen. Technisch is dat te ingewikkeld. KPN gaat er overigens wel aan werken.
Veel mobiele telefoons hebben echter in het toestel een optie om alle inkomende oproepen te blokkeren, maar oproepen van specifieke telefoonnummers daarvan uit te sluiten. Bij Sony Ericsson valt dit bijvoorbeeld onder Gespreksbeheer. Daar kunt u ervoor kiezen om alleen gesprekken te accepteren van nummers die op een door u zelf opgestelde lijst staan.