U mag uw bureaublad wel eens opruimen

29 augustus 2011 | Door redactie

Zoals uw bureau misschien vol ligt met stapels werk, zo staat het bureaublad van uw pc misschien wel vol met pictogrammen en handige snelkoppelingen. De kans is echter groot dat u op den duur door de bomen het bos niet meer ziet. Om het overzichtelijk te houden, kunt u de pictogrammen op verschillende manieren aanpassen.

Als u te veel pictogrammen op uw bureaublad heeft verzameld, raakt u het overzicht kwijt. Gelukkig kunt u van alles doen om orde in de chaos te brengen. Ga naar uw bureaublad en klik op uw rechtermuisknop. Als u nu op ‘Beeld’ klikt, ziet u verschillende mogelijkheden staan. De opties ‘Grote pictogrammen’ en ‘Kleine pictogrammen’ spreken voor zich. U kunt pictogrammen verkleinen om ruimte op uw bureaublad te maken. Of u vergroot ze juist als u ze snel wilt kunnen onderscheiden.

Onzichtbare pictogrammen

Met ‘Pictogrammen automatisch schikken’ en ‘Pictogrammen uitlijnen op raster’ ordent u de snelkoppelingen. Ze komen dan netjes recht onder elkaar te staan. Bent u de drukte op uw bureaublad echt helemaal zat, vink dan ‘Bureaublad pictogrammen weergeven’ uit. Hiermee maakt u de icoontjes onzichtbaar. Mocht u ze toch gaan missen, dan kunt u ze met de omgekeerde handeling weer tevoorschijn toveren.