Updateproces voor Windows moet sneller worden

Er komt binnenkort een update van Windows 10 aan onder de naam Creators Update. Een van de belangrijkste aanpassingen zal de manier zijn waarop het besturingssysteem de beveiligings- en onderhoudsupdates gaat distribueren.

7 maart 2017 | Door redactie

Microsoft heeft bekendgemaakt dat er in april een grote update komt van Windows 10, de tweede na de Anniversary-update. Deze zal de naam Creators Update krijgen. Een belangrijke vernieuwing is de manier waarop er voortaan met onderhouds- en beveiligingsupdates wordt omgegaan. Tot nu was dat een log proces, waarbij iedere gebruiker alle bestanden van de update kreeg toegestuurd, of dat nu nodig was of niet. De klachten over de traagheid waarmee dit proces verliep, waren dan ook niet van de lucht. Bij sommige gebruikers werkte de update daardoor helemaal niet meer, en dat komt natuurlijk de veiligheid ook niet ten goede. De aanpassing die nu doorgevoerd zal worden, zorgt dat een gebruiker alleen nog de bestanden toegestuurd krijgt die aangepast zijn. Dit moet zo’n 35% schelen en het hele proces aanzienlijk versnellen.

In 2018 nog een grote update

Waarschijnlijk komt er begin 2018 nog een grote update voor Windows 10 (tools). Deze zal rond de zomer als preview beschikbaar komen. Een speciale testgroep zal ermee aan de gang gaan en de bevindingen worden verwerkt in de definitieve versie. Pas daarna komt deze beschikbaar voor alle gebruikers.