Uw iPad print niet graag

23 april 2012 | Door redactie

De iPad is een soort mini-computer en daarom ideaal voor op kantoor. U heeft overal uw stukken bij de hand en het apparaat is een stuk makkelijker mee te nemen dan een laptop. Gebruikt u de iPad intensief, dan kunt u wel tegen een nadeel aanlopen. Printen vanaf de iPad is namelijk niet zo makkelijk.

De printfunctie van de iPad heet AirPrint. Om te printen – dat kan overigens ook vanaf de iPhone en iPod – hoeft u niets te configureren. Het grootste struikelblok is eigenlijk dat slechts een klein groepje printers – van de merken Brother, Epson, Hewlett Packard en Lexmark  – geschikt is voor de iPad. De printer en de iPad moeten bovendien aangesloten zijn op hetzelfde WiFi-netwerk om gebruik te kunnen maken van AirPrint.

Printen helemaal niet mogelijk

Draait uw iPad niet minimaal op iOS 4.2, dan is printen overigens helemaal niet mogelijk. Apple heeft de printmogelijkheden pas bij die versie toegevoegd. Om te controleren of u over de juiste versie beschikt, kunt u kijken bij Instellingen, Algemeen, Info, Versie. Update voor de zekerheid ook uw apps. Het kan namelijk zijn dat oudere versies van de apps printen niet ondersteunen.