Uw iPhone transformeren tot een scanner

24 oktober 2012 | Door redactie

Om te scannen hoeft u niet meer naar het printerhok te lopen. U kunt namelijk van uw iPhone een scanner maken. Met een speciale app kunt u documenten scannen en opslaan in verschillende bestandsformaten. Daarna kunt u het bestand eventueel per e-mail verzenden.

Onderweg heeft u voortaan ook een scanapparaat bij de hand. Met de iPhone-app ‘Doc Scan PDF Document Scanner’ kunt u scans maken van losse vellen papier, posters en ander beeldmateriaal. Het resultaat kunt u opslaan in verschillende bestandsformaten, maar .pdf en .jpg zijn het meest logisch. De gescande bestanden kunt u bewaren, maar ook direct per e-mail versturen. Het te scannen materiaal hoeft trouwens niet netjes recht te liggen; de app corrigeert een scheve scan automatisch. Ook te ruim genomen marges en kantlijnen kan het programma netjes bijsnijden.

Scan bewaren op smartphone

In Apple’s App Store vindt u een gratis en een betaalde versie van de app. Scannen en mailen kan al met de kosteloze basisversie. Met de betaalde app is het ook mogelijk om de scans te bewaren in verschillende clouddiensten.