Uw smartphone als geheugensteuntje

24 januari 2013 | Door redactie

Heeft u een drukke agenda, dan vergeet u wel eens iets. Een herinnering in uw smartphone kan als geheugensteuntje dienen. U kunt natuurlijk een alarm af laten gaan op een bepaald tijdstip, maar het is ook mogelijk om een herinnering te verbinden aan een locatie. De ingebouwde gps in uw smartphone weet namelijk precies waar u bent.

U schrikt ’s nachts ineens wakker omdat u bedenkt dat u iets heel belangrijks bent vergeten te doen op uw werk. U kunt dan instellen dat uw smartphone u aan de taak herinnert zodra u op kantoor aankomt. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van een herinnering die is gekoppeld aan een locatie. De ingebouwde gps van uw toestel registreert dat u op kantoor bent, en geeft een melding.

App koppelt herinnering aan locatie

Op de iPhone hoeft u hier niet eens een app voor te downloaden. Tenminste, als u al iOS 5 heeft. Aan de laatste versie van het besturingssysteem is namelijk Reminders toegevoegd. Deze app koppelt een bepaald tijdstip of locatie naar keuze aan een herinnering. Op Android kunt u ook herinneringen linken aan een locatie. U moet dan wel eerst een app installeren vanuit de Play Store. Bijvoorbeeld Remind That of GPS Alarm.