Verkeersdiploma nog ver weg voor Apple en Mio

13 februari 2015 | Door redactie

Zoekt u navigatiesoftware, sla Apple Kaarten en Mio dan maar over. Uit een test van de Consumentenbond blijkt namelijk dat Apple en Mio het vaakst onjuiste verkeersinformatie bieden. Beide navigatieprogramma’s kregen dan ook een onvoldoende als rapportcijfer.

Apple Kaarten brengt het er niet best vanaf als het om het melden van files gaat. Eind 2014 heeft de Consumentenbond tijdens 1.169 ritten verschillende navigatiesoftware getest. Daarbij werd vooral gekeken of vertragingen (juist) werden gemeld. Het resultaat viel voor Apple flink tegen; Apple Kaarten gaf maar liefst in 94% van de gevallen een onterechte of helemaal geen filemelding. Ook navigatiesysteem Mio kon de verwachtingen niet waarmaken.

Geen melding afname file

TomTom slaagde echter met vlag en wimpel voor de test. Die navigatiesoftware gaf in 79% van de gevallen een passende melding. Dat leverde TomTom het hoogste rapportcijfer op. Opvallend was overigens dat in geen van de geteste navigatieprogramma’s een functie was ingebouwd die aan kon geven of de file toe- of afnam. En dat was juist de informatie die het testpanel graag wilde hebben tijdens de ritten.

Test navigatiesoftware, bron: Consumentenbond