Versleuteld videobellen in chat-app Signal

14 maart 2017 | Door redactie

Videogesprekken in messengerdienst Signal zijn voortaan versleuteld. De testperiode van enkele weken heeft zijn vruchten afgeworpen, aldus de chat-app die als alternatief voor grootmacht WhatsApp aardig aan de weg timmert.

Signal heeft enkele wijzigingen doorgevoerd. Om te beginnen kunnen gebruikers voortaan versleuteld videobellen. Ook heeft de app maatregelen genomen om de IP-adressen van gebruikers beter af te schermen. Dat maakt de app ook interessanter voor zakelijk gebruik, waarbij beveiliging van gevoelige informatie (tool) voorop staat. Daarnaast is de kwaliteit van reguliere telefoongesprekken via Signal verbeterd. De nieuwste versie van Signal is gratis verkrijgbaar voor zowel iOS als Android.

Facebook en WhatsApp lastig huwelijk

U kunt het zich vast nog wel herinneren: Facebook nam enkele jaren geleden messengerdienst WhatsApp over. Deze stap veroorzaakte een hoop commotie bij mensen die privacy als een belangrijk goed beschouwen. Want staan ieders persoonlijke gegevens en gesprekken nu ergens op een server in Silicon Valley? Sindsdien hebben alternatieve chat-apps als Signal en Telegram dan ook aan populariteit gewonnen, hoewel WhatsApp natuurlijk nog steeds de absolute koning van de digitale apenrots is.