Verwijderd gesprek WhatsApp terug te halen

11 juni 2015 | Door redactie

Berichten in WhatsApp kunt u verwijderen. Het is zelfs mogelijk om hele gesprekken naar de prullenbak te verwijzen. Als u daar spijt van krijgt, heeft u een klein probleempje. WhatsApp bewaart namelijk helemaal niets. Alleen met een dosis geluk kunt u de schade dan nog herstellen.

Om privacyredenen bewaart WhatsApp verzonden en ontvangen berichten niet op de server. Heeft u dus per ongeluk een gesprek of bericht verwijderd, dan hoeft u niet bij WhatsApp aan te kloppen voor hulp. Toch zijn er mogelijkheden om uw bericht of gesprek in zo’n geval terug te halen. Vooral op een Android-smartphone zou het u wel moeten lukken.

iPhone maakt geen back-up WhatsApp

Op die toestellen wordt namelijk dagelijks een back-up gemaakt van uw WhatsApp-gespreksgeschiedenis. Door de app te verwijderen en weer te installeren, zou u de vraag moeten krijgen of u de gespreksgeschiedenis wilt herstellen. Is dat niet het geval, dan heeft u helaas pech. Waarschijnlijk is de back-up dan te oud of is het bestand beschadigd. Op een iPhone is de kans een stuk kleiner dat u slaagt. U zou kunnen kijken of er een back-up in iCloud staat, maar dat is eigenlijk alleen het geval als u dat heeft ingesteld. Grijpt u mis, dan is het sowieso een goed idee om voor de toekomst een automatische back-up te laten maken in iCloud.