Verwijderde e-mails wissen, maar ook weer niet

21 december 2011 | Door redactie

Het vollopen van uw inbox is een terugkerend probleem. Af en toe verwijdert u een aantal e-mails om weer wat overzicht te krijgen. Maar die verwijderde items nemen wel kostbare geheugenruimte in. U zult die map dus ook regelmatig moeten opschonen, maar dan bent u de e-mails definitief kwijt. Er is een manier om verwijderde items automatisch te wissen, zonder alle informatie meteen te verliezen.

Uw mailbox in Outlook kan niet oneindig veel e-mails opslaan. Vroeg of laat verschijnt weer de waarschuwing dat uw geheugenruimte tot de nok toe vol zit. De keuze valt dan al snel op het leegmaken van de map Verwijderde items. Door in te stellen dat verwijderde e-mails automatisch worden gewist, heeft u hier geen omkijken meer naar. U kunt ook aangeven dat u nog een tijdelijke kopie wilt bewaren, zodat u gegevens terug kunt halen.

  • Ga naar menu Extra en kies voor Opties;
  • Selecteer het tabblad Overige en vink Map Verwijderde items leegmaken bij afsluiten aan;
  • Klik op OK;
  • U krijgt nu een waarschuwing beeld. Geef in dit scherm aan dat u niet wilt dat de items voorgoed worden verwijderd.

E-mail terughalen

Mocht u na verwijdering een e-mail willen terughalen, dan gaat u met de muis op Verwijderde items staan en klikt u op de rechtermuisknop. Als u voor Verwijderde items herstellen kiest, krijgt u de lijst te zien. Om een e-mail terug te zetten selecteert u die en klikt u op de knop met de envelop en pijl. Wacht niet te lang met het terughalen van de informatie; na zeven dagen zijn verwijderde items meestal definitief weg.