Verzonden mail terug van weggeweest in Gmail

10 april 2014 | Door redactie

Het overkomt de besten: te snel op ‘verzenden’ klikken. Waarschijnlijk wordt u daarna overspoeld door een gevoel van paniek en klopt uw hart in uw keel. Als u het hoofd koel weet te houden en snel handelt, kunt u in Gmail verzonden e-mails terughalen. Gmail zet uw bericht dan terug als concept.

Als u per ongeluk een mail naar iemand stuurt die dat bericht absoluut niet onder ogen mag krijgen, voelt u zich machteloos. In Gmail hoeft u niet hulpeloos te zijn in dit soort nare situaties. U kunt de functie ‘Verzenden ongedaan maken’ inschakelen, zodat u nog een uitweg heeft als u iets te ijverig op de verzendknop klikt. Gmail houdt iedere e-mail die u verstuurt dan nog een paar seconden vast. U heeft dus nog een paar tellen om u te bedenken.

Gmail zet e-mail terug als concept

U schakelt deze functie in door bovenin naar het tandwieltje te gaan en ‘Instellingen’ te selecteren. Ga naar het tabblad ‘Labs’ en scroll naar beneden tot u ‘Verzenden ongedaan maken’ ziet staan. Daar zet u een vinkje bij ‘Inschakelen’. De volgende keer dat u een e-mail verstuurt, krijgt u een gele balk te zien. In deze balk kunt u nog een paar seconden lang op ‘ongedaan maken’ klikken nadat de e-mail is verstuurd. Doet u dat, dan wordt het verzenden ongedaan gemaakt en zet Gmail uw bericht terug als concept.