Videovergadering vertalen met Skype Translator

12 oktober 2015 | Door redactie

Skype Translator maakt een vertaling tijdens videogesprekken met anderstalige personen mogelijk. Zo’n directe spraakvertaling is momenteel wel alleen toe te passen op enkele wereldtalen.

Door een nieuwe functionaliteit van Skype Translator kunnen videovergaderingen met Skype nu realtime vertaald worden. Skype Translator was al verschenen voor Windows 8, maar wordt nu officieel gelanceerd met nieuwe functionaliteiten. Voorlopig maakt het programma alleen nog deel uit van de Windows-versie van Skype. Later volgen versies voor mobiele apparaten en de Mac. De Windows-versie ondersteunt de vertaling naar zes talen voor audio- en videogesprekken, namelijk Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Mandarijn.

Skype Translator gaat miscommunicatie tegen

Videovergaderingen met deelnemers uit verschillende landen die niet elkaars taal spreken, kunnen makkelijk ontaarden in een Babylonische spraakverwarring. Dit soort internationale vergaderingen via Skype met kleine groepen kunnen nu dus realtime vertaald worden. Dat betekent dat wat de deelnemers zeggen, meteen tijdens de vergadering in één van de zes talen vertaald wordt. Een handige functionaliteit, want elkaar goed kunnen begrijpen is één van de voorwaarden voor een efficiënte en succesvolle vergadering (tool).

Bijlagen bij dit bericht

Effectief vergaderen I: doel en opbouw
E-learning | VideoCollege 20 minuten
Effectief vergaderen II: van voorbereiding tot verslag
E-learning | VideoCollege 41 minuten