Voorkom zoektocht naar downloads

6 februari 2015 | Door redactie

Wie met de browser Internet Explorer een website bezoekt, kent het verschijnsel wel. U heeft op een link geklikt om iets te downloaden, ziet een balkje verschijnen, drukt te snel op enter en…weg is uw download. Gelukkig kunt u deze snel weer tevoorschijn halen.

In Internet Explorer, de browser van Microsoft, verschijnt bij bepaalde downloadprocedures onderaan een werkbalkje, bijvoorbeeld als u op een hyperlink naar een download klikt. Voor u het weet heeft u op Enter gedrukt, en moet u vervolgens op zoek naar het gedownloade bestand. U heeft namelijk niet meteen aangegeven wat de gewenste locatie is waar u het bestand had willen opslaan. Dat had u moeten doen via de optie Opslaan als. Gelukkig kunt u via de downloadgeschiedenis nog eenvoudig naar het bestand toe.

Via downloadgeschiedenis openen

U opent de downloadgeschiedenis door in de opdrachtbalk van uw browser te kiezen voor Extra en Downloads weergeven, of de sneltoetscombinatie [Ctrl]+[J] te gebruiken. U krijgt nu de bestanden te zien die u heeft gedownload. Hier kunt u het gewenste bestand meteen openen en alsnog op een andere locatie bewaren. Om dit zoeken en verplaatsen te voorkomen, kunt u voortaan beter direct in de browser met de rechtermuisknop op de downloadlink in de webpagina klikken, en daar in het snelmenu kiezen voor Doel opslaan als. Dat kunt u ook doen met een pdf die u niet in uw browser wilt zien, maar meteen wilt bewaren.