Voortaan gratis Office op de tablet

10 november 2014 | Door redactie

Sinds dit jaar kunt u ook op uw iPad gebruik maken van de programma’s uit het Office-pakket. Alleen moest u daar wel voor betalen. Daar komt verandering in. Microsoft gaat de Office-programma’s gratis aanbieden.

Wie op zijn tablet gebruik wil kunnen maken van de software van Microsoft Office moet daarvoor tot voor kort een abonnement nemen op Office 365. En bovendien beschikken over een tablet van Apple, want op voor Android bestond die mogelijkheid nog niet. Daar heeft Microsoft iets aan gedaan; de Microsoft Office-app voor mobiele apparaten is voortaan kosteloos te gebruiken. Voor Word, Excel en Powerpoint zijn nieuwe iPhone-apps uitgebracht. En die kunt u meteen op uw iPad gebruiken. En u hoeft er niet voor te betalen.

Ook Office-app voor Android

Tot nu toe kon u niet veel meer dan bestanden openen met de app voor Office. Met de nieuwe  losse apps van Office Mobile voor de programma’s Word, Excel en Powerpoint beschikt u in ieder geval over enkele basisfuncties. Gebruikers van een Android-tablet kunnen voortaan ook met de Office-app werken; in 2015 komt er een speciale versie voor dit besturingssysteem. Wat nu als u al een abonnement heeft afgesloten voor Office 365? Dan krijgt de beschikking over meer toepassingen en functies dan gebruikers die niet betalen. U kunt dan bijvoorbeeld grote tabellen maken en de presentatieweergave van PowerPoint gebruiken.