Vraag voor uw collega’s? Gebruik de stemknop!

11 oktober 2010 | Door redactie

Heeft u een vraag voor een aantal van uw collega’s, dan mailt u waarschijnlijk de vraag. Maar als u naar een grote groep mailt en u krijgt van iedereen een reactie, dan moet u alle e-mails één voor één openen om te zien wat zij antwoorden. Dit kan frustrerend zijn. Gebruik daarom de optie ‘Stemknoppen’ in Outlook.

Met de optie ‘Stemknoppen' die Outlook u biedt, kunt u uw vraag mailen en duidelijk en overzichtelijk antwoord krijgen van uw collega's zonder dat u alle e-mails moet openen om te zien wat de reacties zijn. De reactie van uw collega's wordt namelijk meteen zichtbaar in de onderwerpregel. U hoeft dus niet meer de e-mails te openen, maar alleen maar de antwoorden turven en u hebt een compleet overzicht van alle antwoorden. U schakelt de optie ‘Stemknoppen' als volgt in:

  • Open een nieuwe e-mail waarin u uw vraag stelt, bijvoorbeeld ‘Vindt u ook dat Windows 7 moet worden geïnstalleerd op alle bedrijfscomputers?'.
  • Klik vervolgens in de menubalk op ‘Opties' waarna de functie ‘Stemknoppen gebruiken' verschijnt en u deze selecteert.
  • Er verschijnt een dropdown-menu waarin een aantal voorgeselecteerde opties verschijnen, zoals ‘Goedgekeurd;Afgekeurd', ‘Ja;Nee' en ‘Ja;Nee;Misschien'. Maar ook de optie ‘Aangepast' waarmee u zelf alternatieve antwoorden kunt maken.
  • Vervolgens hoeft u alleen nog maar de collega's te kiezen waarnaar u de vraag wilt mailen. Wijs hen wel even op de stemoptie die – als zij de e-mail openklikken – bovenaan de e-mail verschijnt met het verzoek om te stemmen.