Weg met kopiëren en plakken in Excel

3 april 2013 | Door redactie

Kopiëren en plakken gaat in Excel niet altijd van een leien dakje. Soms kopieert u een cel en probeert u die te plakken, maar gebeurt er niets. Hoe vaak u ook op de sneltoetsen drukt. Van die frustratie heeft u voortaan geen last meer. Vergeet [Ctrl] + [C] en [Ctrl] + [V] in Excel 2007. De enige toetsencombinatie die u hoeft te onthouden is [Ctrl] + [D]. Daarmee kopieert en plakt u in één keer.

Wilt u snel en makkelijk één of meerdere cellen in Excel 2007 kopiëren, val dan niet terug op kopiëren en plakken. Maak in Excel 2007 liever gebruik van [Ctrl] + [D]. U hoeft dan nog maar één handeling te verrichten. Stel, u wilt een getal in cel A1 kopiëren. Ga dan in de cel eronder staan (A2) en drukt op [Ctrl] + [D]. U ziet nu dat het getal in cel A1 is gekopieerd naar de cel eronder.

Hele rijen kopiëren in Excel

U kunt op dezelfde manier in Excel 2007 ook meerdere cellen of een hele rij kopiëren. Wilt u bijvoorbeeld cel B1 tot en met E1 kopiëren, selecteer dan B2 tot en met E2 en toets [Ctrl] + [D] in. Om rij 1 volledig te kopiëren, klikt u op rij 2 en dan weer op [Ctrl] + [D]. Deze sneltoetscombinatie werkt helaas alleen voor rijen. Kolommen kunt u er niet mee dupliceren.