Weggegooide appjes voorgoed in prullenbak

19 juni 2015 | Door redactie

U kunt berichten in Whatsapp weggooien en zelfs hele gesprekken verwijderen. Dat kan fijn zijn, maar als u per ongeluk iets belangrijks heeft weggegooid, heeft u pech. Vanwege de privacy bewaart de dienst de berichten niet.

Privacy is een belangrijke zaak en daarom bewaart WhatsApp verzonden en ontvangen berichten niet op de server. Heeft u dus per ongeluk een gesprek of bericht verwijderd, dan hoeft u niet bij WhatsApp aan te kloppen voor hulp. Toch zijn er mogelijkheden om uw bericht of gesprek in zo’n geval terug te halen. Vooral op een Android-smartphone zou het u wel moeten lukken. Het hangt af van uw instellingen.

Automatische back-up in de cloud

Op die toestellen wordt namelijk dagelijks een back-up gemaakt van uw WhatsApp-gespreksgeschiedenis. Door de app te verwijderen en weer te installeren, zou u de vraag moeten krijgen of u de gespreksgeschiedenis wilt herstellen. Is dat niet het geval, dan heeft u helaas pech. Waarschijnlijk is de back-up dan te oud of is het bestand beschadigd. Op een iPhone is de kans een stuk kleiner dat u slaagt. Alleen als u heeft ingesteld dat er een back-up in iCloud wordt gemaakt, vindt u nog iets terug. Misschien een goed idee om voor de toekomst een automatische back-up te laten maken in iCloud.