WhatsApp heeft nieuwe functies in petto

12 augustus 2016 | Door redactie

Chat-app WhatsApp is nog steeds mateloos populair, zowel voor privégesprekken als voor zakelijke communicatie. WhatsApp heeft daarom twee nieuwe functies op stapel staan. Zo kunt u straks berichten naar meerdere chats tegelijk sturen, en u krijgt makkelijker toegang tot de gesprekspartners waarmee u op WhatsApp het vaakst converseert.

In de bèta-versie van WhatsApp zijn twee nieuwe functies verschenen. Het betekent dat de mensen achter WhatsApp momenteel testen of deze features bruikbaar zijn. Zo kon u tot nu toe een bericht aan meerdere personen tegelijk sturen, maar alleen als deze samen in een groepschat zitten. Maar bij belangrijk nieuws wilt u waarschijnlijk meerdere contactpersonen tegelijk op de hoogte brengen. Met de nieuwe functie kunt u dan ook berichten aan meerdere personen sturen, of dit nu ‘een op een’ is of in een groepschat. Het gaat zowel om tekstberichten als foto’s en video’s.

Meest gebruikte chats op WhatsApp bovenaan

WhatsApp weet daarnaast goed met welke personen u het vaakst contact heeft. De chat-app gaat u een handje helpen door uw drie meestgebruikte gesprekken (of groepen) bovenaan de chatlijst te tonen. Deze gesprekken krijgen het kopje ‘frequent chats’. Uw andere gesprekken toont WhatsApp hieronder als ‘recent chats’, net zoals voorheen op chronologische volgorde.