WhatsApp nu ook vanaf de pc te gebruiken

22 januari 2015 | Door redactie

Voortaan kunt u ook whatsappen op de pc. WhatsApp heeft een webversie gelanceerd van de chatdienst. U heeft wel een smartphone mét internetverbinding nodig om de webversie te kunnen gebruiken. Ook is WhatsApp alleen op de pc te gebruiken als u een Android-, Windows Phone of BlackBerry-toestel heeft in combinatie met de browser Google Chrome.

U bent niet langer gebonden aan het scherm van uw smartphone als u wilt communiceren via WhatsApp. Er is nu ook een webversie beschikbaar waarmee u WhatsApp op de computer kunt gebruiken. Om de webversie te gebruiken, moet u de pc koppelen aan uw smartphone. Dat doet u door een QR-code te scannen. Alleen als u de nieuwste versie van de app heeft, kunt u de QR-code scannen. Haal die dus binnen als u dat nog niet had gedaan.

Geen webversie voor iPhones

Er zijn wel een paar mitsen en maren. Zo werkt de webversie van WhatsApp alleen in de browser Google Chrome. Ook zijn niet alle smartphones geschikt; alleen de besturingssystemen Android, Windows Phone en BlackBerry worden ondersteund. iPhone-gebruikers hebben dus vooralsnog pech. Volgens WhatsApp is het door beperkingen van het besturingssysteem iOS niet mogelijk om iPhones aan de webversie van het programma te koppelen. Overigens moet uw smartphone internetverbinding hebben terwijl u chat op de pc. Zodra het internet wegvalt, is de webversie ook niet meer bruikbaar.