WhatsApp nu ook voor Windows en Mac

11 mei 2016 | Door redactie

Het heeft even geduurd, maar WhatsApp is nu ook verschenen in een versie voor op de computer. Het was eerder al mogelijk om op een Windows- of Mac-pc te whatsappen, alleen ging dat om een webversie. Nu heeft WhatsApp dan toch een echte desktopversie gelanceerd.

WhatsApp heeft de desktopversie van het chatprogramma op de eigen website gezet. Die is beschikbaar voor computers met Windows en Mac. Omdat WhatsApp gekoppeld is aan uw telefoonnummer moet uw smartphone wel verbinding hebben met het internet om het kunnen chatten via de desktopversie. Ook moet u een QR-code scannen met uw smartphone voordat u op een pc kunt beginnen met chatten in het programma.

Ook webversie van WhatsApp

Er bestond al een manier om op de computer te chatten, maar dat ging om een webversie waarvoor u naar een speciale pagina moest surfen. Die variant blijf bestaan, maar u kunt nu dus ook gebruikmaken van een echte versie voor op de pc. Die kunt u  downloaden voor Windows en Mac. De desktopversie van WhatsApp kunt u gebruiken als u minimaal Windows 8 of Mac OS 10.9 heeft.