WhatsApp Web nu ook voor iPhone-gebruikers

24 augustus 2015 | Door redactie

Onlangs is de geleidelijke uitrol van de webversie van WhatsApp voor iPhone gestart. Binnenkort kunnen dus ook alle iPhone-gebruikers WhatsApp-berichten ontvangen en versturen vanaf hun pc. De functie WhatsApp Web was tot nu toe alleen beschikbaar voor Android en Windows Phone.

In het eerder verschenen nieuwsartikel ‘WhatsApp nu ook vanaf de pc te gebruiken’ kon u al lezen dat WhatsApp een webversie van de populaire chatdienst introduceerde voor Android en Windows Phone. Nu voegt WhatsApp daar ook de iPhone aan toe. De chatdienst rolt de functie geleidelijk uit. WhatsApp Web is dus nog niet direct voor alle iPhone-gebruikers beschikbaar. Het is niet bekend wanneer de uitrol voltooid zal zijn.

WhatsApp Web beschikbaar na laatste update

Heeft u WhatsApp nog geupdated na 5 augustus, dan kan WhatsApp de functie WhatsApp Web op afstand activeren. U hoeft dan dus geen aparte update van het chatprogramma uit te voeren. Om WhatsApp Web te gebruiken moet u de volgende stappen nemen:

  • Ga in de webbrowser op uw computer naar web.whatsapp.com
  • Open WhatsApp op uw iPhone en druk op Instellingen > WhatsApp Web
  • Richt de camera van uw iPhone op de QR-code getoond in de webbrowser.

WhatsApp Web synchroniseert met de smartphoneapp. U loopt  dan nooit berichten mis. U heeft dus wel een internetverbinding nodig.