Whatsapp weer gratis voor iedereen

18 januari 2016 | Door redactie

Messengerdienst Whatsapp gaat stoppen met het aanbieden van betaalde abonnementen. De verkoop hiervan valt zo tegen, dat het bedrijf besloten heeft dat gebruikers weer gewoon voor niets moeten kunnen Whatsappen.

Messengerdienst Whatsapp gaat stoppen met het aanbieden van betaalde abonnementen. Doordat veel mensen geen creditcard hebben, en dus het abonnement niet kunnen aanschaffen, stagneert de groei. Iedereen kan daarom voortaan weer gratis Whatsappen. Het bedrijf introduceerde het betaalde abonnement voor klanten die nog maar kort Whatsapp hadden of voor nieuwe gebruikers. Die moesten € 0,89 per jaar voor de dienst betalen. Hoewel Whatsapp geen zakelijke messenger-dienst is, wordt de app ook door werknemers veel gebruikt, ook op hun mobiele telefoon van de zaak (tool).

Adverteren via Whatsapp

Inmiddels zijn er ook organisaties die hun klantenservice (deels) via Whatsapp laten lopen. De klant kan dan bij klachten of vragen direct via de app contact opnemen met de organisatie waar hij een product of dienst heeft afgenomen. Dat kan in bijvoorbeeld de toerisme en hospitality-branche veel voordelen hebben. Whatsapp ziet hier wel mogelijkheden om geld te verdienen; de organisatie wil in de toekomst bedrijven via de chat-app in contact brengen met consumenten. Adverteren via Whatsapp is voorlopig niet mogelijk.