Wilt u weten hoe u bij het klembord komt?

29 december 2014 | Door redactie

Op het moment dat u Ctrl+V indrukt, verschijnt de tekst die u als laatste heeft gekopieerd. Maar dat wil niet zeggen dat alle tekst die u daarvoor heeft gekopieerd verdwenen is. Alles wat u kopieert, gaat naar het klembord van Microsoft Office. Open dus af en toe het klembord.

U heeft u vast wel eens afgevraagd hoe u bij het klembord komt.  Soms wilt u namelijk tekst in een document plakken die u niet als laatste heeft gekopieerd. Welnu, in de lintversies van Excel, Word en PowerPoint is het erg makkelijk om het klembord te vinden. Ga naar tabblad Start. Helemaal links ziet u ‘Klembord’ staan en daarnaast een klein pijltje. Klik op het pijltje. Nu verschijnt het klembord.

 Alle items op het klembord wissen

U ziet een overzicht staan van alle tekst die u recent heeft gekopieerd naar het klembord. Er kunnen maximaal 24 items worden weergegeven. Door op een van de items te klikken, kunt u ze plakken. Als u er één wilt wissen, gaat u er met de muis op staan, klikt u op het pijltje en kiest u ‘Verwijderen’. Er staan ook twee knoppen in het klembord. Met de ene knop kunt u alles in een keer plakken. De andere wist alle items.