Windows 10 kiest voor browser Edge

19 augustus 2015 | Door redactie

Wie het nieuwe besturingssysteem van Microsoft al heeft geïnstalleerd, heeft het inmiddels gemerkt. Voor Windows 10 heeft Microsoft gekozen voor een andere standaardbrowser. Die kunt u aanpassen, maar dat gaat wel wat lastiger.

Windows 10 is inmiddels officieel gelanceerd en veel gebruikers van besturingssysteem Windows hebben de nieuwe versie al in gebruik genomen, of zijn dit van plan. Wat u zich niet altijd realiseert, is dat een nieuw besturingssysteem ook nieuwe toepassingen met zich meebrengt waar u misschien niet op zit te wachten. Microsoft heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om Internet Explorer in te ruilen voor Edge als standaardbrowser.

Standaardbrowser moeilijker aan te passen

Edge is de opvolger van Internet Explorer en de standaardbrowser in Windows 10. En hoewel u de standaardbrowser nog steeds aan kunt passen, is dat in Windows 10 wel wat lastiger dan voorheen. U moet namelijk in een apart Windows-venster uw browservoorkeuren aangeven. Hiervoor was dat eenvoudiger; het was slechts een kwestie van één druk op de knop tijdens het openen van de browser die u als standaard wilde instellen.