Windows 8 voortaan vlotter afsluiten

20 februari 2014 | Door redactie

Gebruikers van Windows 8 ergeren zich er groen en geel aan: het afsluiten is een omslachtig proces. Eerst moet u naar het Startscherm, dan meldt u zich af en daarna pas verschijnt de afsluitknop in beeld. ‘Dat moet sneller kunnen’, zult u geregeld denken. Dat klopt! U heeft verschillende opties om Windows 8 sneller af te sluiten.

Het afsluiten van Windows 8 is niet bepaald appeltje-eitje. Om het uzelf makkelijker te maken, kunt u een snellere route creëren. Zo las u eerder al hoe u een tegel kunt maken om Windows 8 mee af te sluiten. Een andere manier is door de sneltoetscombinatie Windows-toets + [ i ] in te drukken. Er verschijnt dan een menu in beeld met daarin de afsluitknop. Klik daarop en u kunt kiezen uit afsluiten en opnieuw opstarten.

Afsluiten via de Taalbalk

Een andere manier om Windows 8 sneller af te sluiten, is de afsluitknop vastmaken aan de Taakbalk. Wilt u de afsluitknop aan de Taakbalk vastmaken, dan volgt u het stappenplan om een tegel te maken. Alleen kiest u in het menu niet voor ‘Vastmaken aan Start’, maar voor ‘Vastmaken aan Taakbalk’.