Windows Phone 8 aantrekkelijker voor bedrijven

15 juli 2013 | Door redactie

Microsoft werkt er hard aan om het verloren terrein bij het bedrijfsleven terug te veroveren. De lancering van Windows 8 was al een poging om toegang te krijgen tot de markt van de tablets, maar nu probeert Microsoft bedrijven ook enthousiast te krijgen voor smartphones met besturingssysteem Windows Phone 8. Om het gebruik van Windows Phone 8 te pushen, heeft Microsoft een aantal maatregelen aangekondigd.

Microsoft wil graag meer invloed op de smartphone-markt. Tot nu toe speelde Microsoft daar een marginale rol, maar het bedrijf heeft maatregelen aangekondigd om besturingssysteem Windows Phone 8 aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Zo komt er een ‘feature pack’ uit, met daarin een aantal tools voor zakelijk gebruik. Er zal bijvoorbeeld ondersteuning voor VPN en certificaatbeheer in opgenomen worden, evenals verbeterde versies van wifi-beveiliging en e-mail-versleuteling. Ook zullen er beheersfuncties voor bedrijven in opgenomen worden. Maar een van de belangrijkste aanpassingen is de ondersteuningsduur: die wordt verdubbeld van 18 naar 36 maanden. Windows Phone krijgt dus drie jaar lang ondersteuning en updates. 

Verbeteringen begin 2014 beschikbaar

Het is echter nog niet zo ver. Microsoft heeft in de Windows Phone blog aangekondigd dat deze verbeteringen voor Windows Phone begin 2014 beschikbaar zullen komen. Zij zullen alleen te installeren zijn op toestellen die ook alle eerdere updates en patches al hebben geïnstalleerd.