Word weet hoelang u aan een document werkt

27 april 2012 | Door redactie

Misschien heeft uw manager u wel eens gevraagd hoeveel tijd u nodig dacht te hebben voor een bepaalde taak. Waarschijnlijk heeft u op dat moment een wilde gok gedaan, omdat u het niet wist. Gaat het in zo’n geval om het maken van een Word-document, dan kunt u makkelijk zien hoeveel tijd het u gaat kosten. Het enige wat u hoeft te doen is bekijken hoelang u aan een vergelijkbaar document heeft gewerkt. Word houdt dat namelijk bij.

Het kan prettig zijn om te kunnen zien hoeveel tijd u aan een bepaald document heeft gewerkt. Bijvoorbeeld omdat u tegen een deadline aanhikt, en een inschatting wilt maken van de tijd die de werkzaamheden gaan kosten. In zulke gevallen kunt u Word bij laten houden hoeveel tijd er is verstreken tussen het moment dat u begon en klaar was met het document. Word begint met tellen als u een document opent, de teller stopt wanneer u op Opslaan klikt. Het programma begint niet opnieuw met tellen als u daarna verdergaat; de tijd wordt gewoon opgeteld bij duur van de vorige sessie.

Word laat tijdsduur niet altijd zien

Om de tijd te laten bijhouden klikt u op de Office-knop. Ga naar Voorbereiding en kies voor Eigenschappen. Er verschijnt nu een balk in uw beeld. Klik op Eigenschappen van dit document en dan op Geavanceerde eigenschappen. In het tabblad Statistieken kunt u zien hoeveel tijd u aan het document heeft gewerkt. Het kan overigens zo zijn dat de functie bij u is uitgeschakeld uit privacyoverwegingen. Uw manager zou in theorie namelijk misbruik van de Word-functie kunnen maken door te bekijken hoeveel tijd u ergens aan heeft besteed.