Zakelijk Skypen en het gesprek meteen opnemen

23 juli 2018 | Door redactie

Microsoft heeft aangekondigd dat de nieuwste versie van Skype vanaf nu beschikbaar is. Deze versie, 8.0, biedt vele nieuwe mogelijkheden, waaronder het opnemen van gesprekken. Erg handig als u uw conference call of zakelijke bespreking wilt bewaren om later terug te luisteren.

Microsoft heeft in de nieuwste versie van Skype een aantal wijzigingen doorgevoerd die voor zakelijke gebruikers interessant is. Zo is het opnemen van gesprekken mogelijk geworden. De opname van de gesprekken vindt plaats in de cloud, zo verklaart Microsoft. Zodra een van de deelnemers begint met opnemen, krijgen alle gespreksdeelnemers een notificatie dat het gesprek vastgelegd wordt. Zo is iedere deelnemer van uw online vergadering meteen op de hoogte van de opname en worden verassingen achteraf voorkomen. Naast het opnemen van het gesprek kunnen ook videobeelden en gedeelde schermen worden vastgelegd.

Nog meer nieuwe functies

Microsoft heeft echter nog meer functies toegevoegd aan Skype 8.0:

  • Gratis HD video en gedeelde schermweergave, zodat er met 1 tot 24 collega’s tegelijk vergaderd kan worden
  • Gebruik van een @mention. Door het @-symbool voor iemands naam te plaatsen in het gesprek wordt de aandacht getrokken van de betreffende persoon, die er tevens een notificatie van krijgt.
  • Mediagalerij. Nooit meer eindeloos zoeken in de chatgeschiedenis naar die ene foto of link die iemand gedeeld heeft een paar weken geleden. Vanaf nu zijn alle gedeelde bestanden, foto’s of links terug te vinden in de mediagalerij.
  • Foto’s, video’en bestanden delen. Het is mogelijk bestanden tot 300 mb te delen door deze in het gespreksvenster van Skype te slepen.

Microsoft geeft aan de huidige versie – 7.0 – vanaf september niet meer te ondersteunen en raadt Skypegebruikers aan voor die tijd 8.0 te downloaden. Er zullen er voor het einde van de zomer nog een aantal nieuwe functies aan 8.0 worden toegevoegd, meldt Microsoft.

Bijlagen bij dit bericht

Effectief vergaderen I: doel en opbouw
E-learning | VideoCollege 20 minuten
Effectief vergaderen II: van voorbereiding tot verslag
E-learning | VideoCollege 41 minuten