Zet de statusbalk in Word 2010 naar uw hand

29 november 2013 | Door redactie

In Word 2010 is er standaard van alles te zien in de balk onderin uw beeld – de statusbalk. Zo ziet u hoeveel woorden uw Word-document telt, welke taal ingesteld is en op welke pagina u zich bevindt. Sommige informatie vindt u misschien niet interessant en andere opties mist u wellicht. Het is daarom maar goed dat u de statusbalk in Word 2010 kunt aanpassen.

Als het voor uw werk nodig is om te weten hoeveel woorden een document telt, dan kunt u dat in Word 2010 in de statusbalk onderaan zien. Maar als u het niet belangrijk vindt om te weten hoeveel woorden u heeft getypt, kunt u de woordenteller weghalen. Om dat te doen, opent u Word 2010 en gaat u met de muisaanwijzer op de statusbalk staan. Klik nu op de rechtermuisknop zodat er een menu verschijnt.

Statusbalk aanpassen

In dit menu kunt u de woordenteller uitvinken. U kunt dan meteen bekijken welke functies u nog meer wilt verwijderen van de statusbalk en welke u juist wilt toevoegen. Achter sommige functies ziet u ‘uit’ of ‘aan’ staan. Bijvoorbeeld bij Wijzigingen bijhouden. Als u daarbij een vinkje zet, kunt u vanaf dat moment de functie op de statusbalk in- of uitschakelen door erop te klikken.