Zo veel mogelijk overzicht op uw beeldscherm

8 mei 2013 | Door redactie

Heeft u op uw computer soms zo veel programma’s openstaan dat u moeite heeft om het juiste venster terug te vinden? Dan is het goed om te weten dat de taakbalk van Windows u kan helpen om het overzicht te bewaren.

U kunt de Windows-taakbalk – die standaard onderaan uw scherm staat – verplaatsen naar de zijkant. Dan kunt u in één oogopslag een langere rij openstaande programma’s zien. U regelt dit door op een leeg stukje van de taakbalk te gaan staan en hem gewoon naar de zijkant van uw scherm te slepen. Als het verslepen van de taakbalk niet lukt, moet u eerst met uw rechtermuisknop op een leeg stukje van de taakbalk klikken en vervolgens de optie ‘Taakbalk vergrendelen’ uitvinken.

Elk openstaand bestand apart in de taakbalk

Heeft u de taakbalk eenmaal verplaatst naar de zijkant van uw scherm, dan heeft u nog een optie tot uw beschikking om uw overzicht te vergroten. Als u verschillende Word- of Excel- bestanden in gebruik heeft, geeft de taakbalk standaard maar één icoon van Word of Excel weer. Pas als u daarop klikt, krijgt u te zien welke Excel-werkmappen of Word-documenten u precies open heeft staan. Het is echter ook mogelijk om elk openstaand bestand apart in de taakbalk te tonen. Dat doet u als volgt:

  1. Klik met uw rechtermuisknop op een leeg stukje van de taakbalk.
  2. Kies ‘Eigenschappen’.
  3. Kies in het menu achter de tekst ‘Taakbalkknoppen’ voor de optie ‘Nooit combineren’.
  4. Klik op ‘OK’.