Leerbedrijf worden: meld het bij SBB

30 juli 2015 | Door redactie

Met ingang van 1 augustus gaan de kenniscentra officieel op in de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Wilt u een erkend leerbedrijf worden, dan moet u daarvoor voortaan bij SBB zijn. Bent u al leerbedrijf, dan ontvangt u binnenkort een nieuw erkenningsschildje.

Eerder heeft u in het nieuwsartikel ‘Kenniscentra verdwijnen op 1 augustus’ kunnen lezen dat de kenniscentra flink moesten bezuinigen. Per 1 augustus worden de wettelijke taken van de kenniscentra overgedragen naar de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Voortaan is SBB verantwoordelijk voor de kwalificatiestructuur en beroepspraktijkvorming van mbo-studenten. Voor een erkenning als leerbedrijf moet u in het vervolg ook bij SBB zijn.

Acht sectorkamers voor afspraken over kwalificaties en beroepspraktijkvorming

Om voldoende oog te houden voor specifieke sectorale ontwikkelingen zijn er acht sectorkamers opgericht. In de sectorkamers spreken vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en onderwijs over kwalificatiedossiers, ontwikkelingen op de werkvloer, nieuwe opleidingen, beroepspraktijkvorming en arbeidsmarktperspectieven. Wilt u weten hoe de sectorkamers zijn ingedeeld en wat ze precies doen, lees dan de FAQ sectorkamers (pdf).