Projecten bekend voor proef maatschappelijke diensttijd

5 september 2018 | Door redactie

ZonMw (Nederlandse organisatie voor zorgonderzoek en innovatie) heeft een eerste selectie gemaakt van de proefprojecten die een subsidieaanvraag hebben ingediend voor een maatschappelijke diensttijd. De uitgekozen 38 projecten gaan deze maand van start. Medio 2019 bepaalt de overheid de exacte invulling van de maatschappelijke diensttijd.

In het regeerakkoord hebben de regeringspartijen afgesproken om een maatschappelijke diensttijd in te voeren. Jongeren kunnen zich op die manier inzetten voor een ander en hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen. De proefprojecten zijn bedoeld om te experimenteren met het organiseren en uitvoeren van de maatschappelijke diensttijd. ZonMw heeft daarvoor de eerste 38 projecten geselecteerd. Jongeren kunnen aan de slag in de zorg, sport, cultuur, op het platteland en zelfs op zee.

Doel maatschappelijke diensttijd

Met de invoering van de maatschappelijke diensttijd wil het kabinet jongeren de mogelijkheid geven om bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. Het is de bedoeling om met de maatschappelijke diensttijd ook jongeren aan te trekken die nu nog niet maatschappelijk actief zijn. Daarnaast kan het jongeren ook motiveren om een nog grotere bijdrage te leveren. In 2019 wil de overheid echt starten met de maatschappelijke diensttijd.

Aanmelden voor actieprogramma

Heeft uw organisatie interesse om met een project mee te doen aan de maatschappelijke diensttijd, dan kan uw organisatie zich nu weer aanmelden voor tweede subsidieronde van het Actieprogramma maatschappelijke diensttijd. Onder voorwaarden krijgt uw organisatie een subsidie van minimaal € 100.000 en maximaal € 500.000. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u uiterlijk 21 september 2018 vóór 12:00 het vooraanmeldingsformulier invullen. De volledige subsidieaanvraag moet uiterlijk op 9 oktober 2018 om 12:00 binnen zijn. Kiest ZonMw het project van uw organisatie uit, dan kunt u nog dit jaar starten met het project.

Bijlagen bij dit bericht

Arboregels voor flexibele werknemers
E-learning | VideoCollege 12 minuten