Benut subsidies voor scholing medewerkers

18 juni 2015 | Door redactie

Nu het komende studiejaar voor de deur staat, krijgt u ongetwijfeld te maken met nieuwe inschrijvingen voor studies of cursussen. Hierdoor kunnen medewerkers hun kennis opfrissen. Om de kosten niet te ver op te laten lopen, doet u er verstandig aan om, waar mogelijk, gebruik te maken van fiscale voordelen en subsidies.

In de werkkostenregeling (WKR) is een gerichte vrijstelling opgenomen voor cursussen, opleidingen, congressen en symposia. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet uw organisatie de vergoeding aanmerken als eindheffingsloon in de administratie. Ook kosten die u moet maken voor de inschrijving in een beroepsregister of voor outplacement zijn onbelast.

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden

Naast de hiervoor genoemde gerichte vrijstelling, kan uw organisatie gebruikmaken van de subsidies van Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen). Een enkele keer bieden deze fondsen zelf ook cursussen aan. Daarnaast is het mogelijk om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling praktijkleren. Deze subsidie kunt u tot 15 september 17:00 uur aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.