Gezocht: agressieve mannen én vrouwen!

Is uw organisatie op zoek naar een nieuwe medewerker maar zijn het alleen maar mannen die reageren? Het zou kunnen dat dit aan het taalgebruik in uw vacaturetekst ligt. Althans, dat beweren onderzoekers van de Universiteit van München. ‘Mannelijk’ taalgebruik in vacatures zou vrouwen afschrikken.

17 april 2014 | Door redactie

Vrouwen zijn minder snel geneigd om te reageren op vacatureteksten waarin veel mannelijke stereotypen staan. Hierbij moet u denken aan eigenschappen als ‘assertief’, ‘analytisch’ en ‘agressief’. Zelfs een term als ‘vastbesloten’ klinkt misschien neutraal, maar wordt toch vaak nog als een ‘mannelijke’ eigenschap gezien. De vrouwelijke proefpersonen in de test hadden een duidelijke voorkeur voor vacatureteksten met ‘vrouwelijke’ stereotypen als ‘verantwoordelijk’, ‘sociaal’ en ‘toegewijd’.

Vrouwelijke sollicitanten mislopen

Voor de mannen bleek het taalgebruik in de vacatureteksten geen verschil te maken. Maar het zou dus zomaar kunnen dat organisaties goede vrouwelijke sollicitanten mislopen, simpelweg door een te ‘mannelijk’ taalgebruik in de vacaturetekst. Let er dus op dat uw vacatureteksten goed gebalanceerd zijn. Tenzij uw organisatie op zoek is naar een agressieve analyticus natuurlijk, dan moet u die termen gewoon vermelden.