Kent u het online Groene Boekje al?

Komt het wel eens voor dat u twijfelt over de spelling van een woord of wilt u weten of een woord wel als één woord wordt geschreven, dan grijpt u naar het Groene Boekje dat bij u in de kast staat. Maar wist u dat er ook het Groene Boekje ook online bestaat?

22 december 2010 | Door redactie

Het is belangrijk dat de verslagen, rapporten en mails die u schrijft er professioneel uitzien. Eén van de manieren om daarvoor te zorgen is alles correct spellen. Maar u heeft vast niet paraat of u organisatieadvies aan elkaar moet schrijven of toch met een streepje ertussen. Om daarachter te komen, hoeft u niet het Groene Boekje of de dikke Van Dale aan te schaffen. U kunt de juiste schrijfwijze eenvoudig online opzoeken via de officiële Woordenlijst Nederlandse Taal.

Samenstellingen en andere taalperikelen

U kunt op de website informatie terugvinden over verschillende taalperikelen waar u misschien wel dagelijks tegenaan loopt. Zo kunt u alles vinden over samenstellingen en afkortingen. Maar ook over de spelling van Engelse woorden in het Nederlands en of u nu een woord met een hoofdletter of met een kleine letter schrijft. Maak een snelkoppeling van de website in uw browser en u hebt altijd het Groene Boekje bij de hand!