Opvolger Witte Boekje ziet het levenslicht

8 oktober 2015 | Door redactie

De Nederlandse taal is en blijft lastig. Voor alle grammaticale regeltjes die het Nederlands kent, gelden namelijk evenveel uitzonderingen. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij taalkwesties? De Spellingwijzer Onze Taal is gelanceerd. Het is de opvolger van het Witte Boekje.

De laatste editie van het Witte Boekje – het minder strikte alternatief voor de spelling uit het Groene Boekje – stamt alweer uit 2011. Sindsdien is er natuurlijk weer een hoop veranderd op taalgebied. Denk maar aan de opkomst van woorden als ‘start-up’, ‘quinoa’ en ‘vind-ik-leuken’. Het Genootschap Onze Taal is dan ook met een opvolger van het Witte Boekje gekomen. Voor de titel van de nieuwe versie grijpt het genootschap terug naar de eerste editie: Spellingwijzer Onze Taal. Het boekje bevat 70.000 woorden, woordvormen en woordgroepen waar Nederlanders vaak moeite mee hebben.

Genootschap Onze Taal ook compacte gids en website

Naast dit naslagwerk heeft het Genootschap Onze Taal de Snelspelwijzer Onze Taal uitgebracht. Dit is een compacte gids waarin de belangrijkste spellingsregels uitgelegd staan. Daarnaast kunt u een kijkje nemen op spellingsite.nu. Op deze website vindt u alle woorden die ook in de Spellingwijzer Onze Taal staan. Extra voordeel van dit online woordenboek is dat het genootschap de lijst continu actualiseert en update.