Stembussen open voor Woord van het Jaar 2021

‘QR-samenleving’, ‘deltavariant’, ‘prikpolarisatie’ of toch het niet-coronagerelateerde ‘finfluencer’: welk woord wordt het Van Dale Woord van het Jaar 2021? Taalgebruikers kunnen nu stemmen.

8 december 2021 | Door redactie

Van Dale organiseert ieder jaar de Woord van het Jaar-verkiezing. Hierbij kiezen taalgebruikers het neologisme (een nieuw woord, of een bestaand woord met een nieuwe betekenis) dat volgens hen het grootste stempel drukte op het afgelopen jaar. In 2020 ging ‘anderhalvemetersamenleving’ met de eer aan de haal. Aangezien 2021 nog altijd in het teken staat van de coronacrisis (tool), zijn coronagerelateerde woorden als ‘vaccinatievoordringer’ en ‘intimiteitsvacuüm’ ook deze editie volop vertegenwoordigd. De grote vraag: wordt het Woord van het Jaar 2021 wederom een coronawoord, of kiest het publiek bijvoorbeeld voor de financiële categorie, zoals ‘finfluencer’ (een influencer op social media voor financiële zaken) of ‘memeaandeel’ (een aandeel dat in koers stijgt door een online hype, niet door goede prestaties van een organisatie)?

Week gratis toegang tot de Dikke Van Dale Online

Taalgebruikers kunnen t/m maandag 20 december (17.00 uur) hun stem uitbrengen. De uitslag wordt vervolgens op dinsdag 21 december om 05.00 uur ’s ochtends bekendgemaakt. Nog een leuke bijkomstigheid: iedereen die zijn stemt uitbrengt, krijgt van Van Dale een week lang gratis toegang tot de Dikke Van Dale Online.

Bijlagen bij dit bericht