Van Dale brengt nieuw Groene Boekje uit

22 januari 2015 | Door redactie

Taalfanaten kunnen oktober 2015 alvast in hun agenda zetten. Die maand zal de nieuwste editie van het Groene Boekje uitkomen. De spellingsregels zijn niet veranderd, de uitgever wel: Van Dale, bekend van de woordenboeken met dezelfde naam, gaat het nieuwe Groene Boekje uitgeven.

De spellingsregels zijn niet veranderd, maar u zult in het nieuwe Groene Boekje wel wat nieuwe zaken aantreffen. Zo krijgt het Groene Boekje 50.000 nieuwe trefwoorden. Denk aan hippe woorden als ‘appen’, ‘chillen’, ‘smoothie’ en ‘fluohesje’ (een fluoriserend geel of groen hesje om zichtbaarder te zijn in het verkeer). Ook nieuw is de toevoeging van zogenoemde ‘twijfelwoorden’: woorden die mensen vaak moeten opzoeken omdat ze niet weten hoe je ze nu ook alweer schrijft. Tot slot zal er in het nieuwe Groene Boekje ruimte zijn voor de Nederlandse woordenschat uit het Caribische gebied en Suriname.

Groene Boekje in twee versies en online

U kunt straks twee versies van het Groene Boekje kopen: een editie met harde kaft en een goedkopere paperbackversie. Het Groene Boekje zal ook online beschikbaar komen, dan hoeft u er niet voor te betalen. Op woordenlijst.org kunt u nu al de Woordenlijst Nederlandse Taal (officiële spelling) bekijken.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over taalzaken, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!